Introturen går til Slesvig-Holsten

I skoleåret 2022-2023 går introturen for de seks 1.g-klasser til Sønderjylland og Flensburg. Klasserne tager afsted i bus med to af deres lærere fra den 14. til 16. november. Turen indgår som en del af et fagligt samarbejde mellem samfundsfag og historie samt den dansk-tyske grænseforening og den danske Duborgskole i Flensburg, og det overordnede emne er ”Hvad vil det sige at leve i grænselandet?”.

Der er et fagligt program for turen, som klassernes historie- og samfundsfagslærere står for, og det bliver koblet med sociale aktiviteter, for introturens formål er naturligvis også at ryste de nye studieretningsklasser godt sammen. Som en del af det faglige program indgår et besøg på Dybøl Mølle Museum, foredrag om grænselandets historie, møde med elevambassadører fra Duborgskolen og byvandring med interviews af lokale. Eleverne har fået et brev med informationer om turen og et program, og skulle der opstå spørgsmål fra forældre undervejs, kan man kontakte Camilla Trolle på 31504108

Introturen er alkoholfri.

Klasserne bliver indkvarteret klassevis på enten en højskole eller et vandrehjem, og her er oversigten over klasser, introturslærere, FS2-lærere og overnatnngssted:

KlasseIntroturslærereFS2-lærereOvernatningssted
1.aMette V og CamillaCamilla (sa)

Mads (HI)

Rønshoved Højskole
1.bTroels og JensMette R(SA)

Christian  (HI)

Haderslev Danhostel
1.cMads og AndersMarie (SA/Sa)

Mads(HI)

Rødding Højskole
1.dLasse og HenrikLasse (SA)

Henrik (HI)

Rødding Højskole
1.eKim og KristineKristine (sa)

Henrik (HI)

Flensborg Fjord Danhostel
1.fRadoslava og ThyraThyra/Anne-Grete (SA/sa)

Anders (HI)

Jugendherberge Flensborg