Forstå universets love

Fysik er det naturvidenskabelige fag, som beskriver, hvordan universet virker fra de allermindste subatomare bestanddele til de største galakseklynger. Hvilke naturlove styrer fænomenerne i kosmos? Hvordan er alle ting bygget op? Og hvordan har de sidste par hundrede års fremgang indenfor naturvidenskaberne påvirket vores samfund?

I gymnasiet ser vi på både de formler og teorier, som forklarer vores forståelse af universet, vi eksperimenterer, tester og efterviser dem, og jo højere niveau, jo mere detaljeret og præcist bliver forståelsen.

Desuden giver faget også bredere værktøjer til at navigere i en stadig mere kompleks informationsstrøm og skille fup fra fakta samtidig med, at vi diskuterer alt fra atomkraft til klimaforandringer, og hvordan naturvidenskaben kan hjælpe med til at løse de udfordringer, vores planet står overfor i dag.

1.a havde i maj 2018 i forbindelse med et forløb om el-lære besøg af Maja Tomicic fra DTU Space. Hun fortalte om højatmosfæriske lynfænomener (røde feer) og hendes arbejde med ASIM-satellitten, som netop er ankommet til den Internationale Rumstation. Læs mere her

Alle Zahles fysik-B og fysik-A elever besøger i 2g Ulab på Niels Bohr Instituttet for at lave mere avancerede forsøg sammen med professor Ian Bearden og hans phd-studerende. Billeder herfra ses nedenfor.